Programserien ’Øgendahl og de store forfattere’ blev torsdag belønnet med international hæder i Frankrig, da den modtog en Dauphin d’Or-pris ved Cannes Corporate Media & TV Awards.

Der var ellers mange, der var kritiske, da det blev offentliggjort, at komikeren Mick Øgendahl skulle stå i spidsen for DR’s nye litteraturprogram. Det viste sig dog ikke at være helt berettiget, for programserien ’Øgendahl og de store forfattere’ blev en gedigen succes, da den blev vist i maj og juni i år på DR.

Litteraturprogrammer har ofte haft problemer med at ramme et bredt publikum, men det lykkedes for ‘Øgendahl og de store forfattere’. Præmissen er at Mick Øgendahl gennem seks programmer møder store danske forfattere, som HC Andersen, Karen Blixen og Herman Bang.

Forfatterne fortæller selv

Mick Øgendahl bliver præsenteret som ‘litteratur-amatør’ og lærer om forfatterne i samme hastighed som seerne. Udover at møde eksperter om de valgte forfattere, så møder han først og fremmest forfatterne selv, der i en blanding og dokumentar og drama fortæller om deres eget liv.

I forbindelse med den flotte pris, så fortæller i en pressemeddelse at de snart går i gang med forberedelserne til endnu en sæson, der planlægges til efteråret 2019. Deruover, så er programmerne også blevet til skolemateriale for folkeskolens ældste klasser, hvilket også glæder Mick Øgendahl.

– Jeg kan ikke få armene ned. Først en kæmpe anerkendelse fra den danske lærerstand, som nu vil bruge det som undervisningsmateriale – og nu udlandet. Den kvalitet, jeg kunne se i formatet, inden programmerne blev lavet, er nu blevet bekræftet endnu engang. Det er dejligt, når en original og uortodoks tilgang til stoffet kan brænde så meget igennem. Så er missionen lykkedes til fulde, siger Mick Øgendahl.

Alle seks programmer i den første sæson kan ses på dr.dk

Foto: DR