I forbindelse med Oscar-uddelingen viste Amazon en række videoer med blandt andet skuespillere i smukke sort/hvid-reklamer, hvor de læste op af en række klassiske værker. Det var selvfølgelig for at gøre opmærksom på deres egen lydbogs-service, Audible, men, som magasinet Adweek skrev, så virkede det i høj grad også som en politisk stikpille til den kontroversielle amerikanske præsident, Donald Trump.

Specielt Zachary Quintos uddrag fra George Orwells dystopiske roman 1984, der handler om, at “fjenderne” udenfor i virkeligheden minder rigtig meget om os selv, lige meget hvad propagandaen ellers påstår. Det er ikke svært at se parallellerne til Trumps voldsomme retorik mod mexicanere og muslimer, som han næsten egenhændigt gør skyldige i alle USA’s problemer.

Politisk budskab eller, så er lydbøgerne blevet et yndet alternativ til den fysiske bog for mange, da den kan nydes på farten. Endnu en fordel er, når der er gjort noget ud af at finde den helt rigtige stemme til oplæsningen. Ofte giver det noget specielt for mig, når forfatteren selv læser bogen op. Det gælder især i biografier, hvor man hører historien fra hestens egen mund.

Herunder kan du se flere versioner af Audibles videoer med Clare Danes, der læser et uddrag fra Les Miserables og Alan Cumming, der læser Ringenes Herre. Hvis du har lyst til at høre en hel bog læst op af Zachary Quinto, så kan jeg anbefale sci-fi romanen The Dispatcher, som også kan findes på Audible.