Genre: Animation, Adventure, Drama
Biografpremiere: 17. juli 2019
Medvirkende: Donald Glover, Beyonce, James Earl Jones, Seth Rogen og Billy Eichner
Instruktør: Jon Favreau
Manuskript: Jeff Nathanson
Længde: 118 min

(Anmeldelsen af den engelske version).

Disney har brugt de sidste mange år på at indspille deres tegnede klassikere som live action-film. Der har været med varierende succes og som regel med en flok anmeldere, der bestemt ikke er enige.

Onde tunger mener, at det er en kapitalistisk plan om at skrabe endnu flere penge ind til et efterhånden skræmmende stort foretagende. Og i stedet for at bruge energien på nye historier, så lukrerer bagmændene på den allerede etablerede kærlighed til velkendte og elskede klassikere.

Foto: Disney

Hvis man befinder sig i den mere positive lejr, kunne man argumentere for at alle disse genindspilninger er en måde at introducere og gøre klassikerne levende for en ny generation. Lige meget hvilken lejr man hører til, så har mange af de nye film har trukket et yderst hæderligt antal publikummer i biografen. Det udmønter sig forhåbentlig i investeringer i flere helt nye historier, som kan måle sig med film som Løvernes Konge.

Netop Løvernes Konge er den nyeste i rækken, der har fået et live action remake. ’Live action’ er måske så meget sagt om en film, der er fuldstændig computeranimeret, men det er ikke desto mindre, hvad de fleste kalder den.

På forhånd var jeg rædselsslagen for om det skulle blive en 2 timer lang version af denne skønne video, men helt så slemt var det heldigvis ikke.

Den originale film blev hurtigt et kæmpehit, da den fik premiere i 1994 første gang. Publikum valfartede i biografen og græd sammen med Simba, da han fandt sin døde far i kløften.

Foto: Disney

Kan man forbedre et mesterværk? Instruktør Jon Favrau gør et hæderligt forsøg, og der er svært ikke at blive imponeret de smukke og meget naturtro billeder, der starter filmen. Det er næsten en præcis gengivelse af starten på den originale, så allerede efter få minutter får jeg tanken; ’Hvad er formålet?’. Hvis man ikke gør noget nyt ved historien, så er der vel ikke så meget grund til en ny udgave?

Det er først da Simba bliver sendt hjemmefra og ender hos Timon og Pumba, at mit kolde hjerte begynder at tø lidt op og jeg må overgive mig til filmen. Seth Rogen (Pumba) og Billy Eichner (Timon) er et virkelig sjovt makkerpar, der formår at tilføje deres egen magi til et allerede ikonisk partnerskab.

Donald Glover og Beyonce spiller de voksne udgaver af Simba og Nala, og specielt Donald Glover er velcastet. Han har en fløjlsblød stemme, der er god til den voksne Simba, som stadig har en fod i barndommen i paradiset med Timon og Pumba.

Kort sagt, så er den nyeste Løvernes Konge bestemt værd at se, hvis man er fan af originale. Men den giver ikke så meget nyt til historien udover en imponerede naturtro animation. Men derfor går man heller ikke helt galt i byen, hvis man køber billet til denne, for historien er jo stadig lige bjergtagende. Men de realistiske billeder gør desværre også, at man til tider føler at det er en naturdokumentar, hvor man kun mangler David Attenboroughs karakteristiske stemme, der fortæller om de unge løvers parringsleg. I jagten på at få det til at se realistisk ud, går der desværre nogle følelser tabt. Men smukt ser det da ud.