Foto: SF Studios

Denne anmeldelse indeholder spoilers for Avengers: Endgame, så lad være med at læse videre, hvis du endnu ikke har set den.

Genre: Action
Biografpremiere: 2. juli 2019
Medvirkende: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Michael Keaton, Zendaya, Laura Harrier, Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Marisa Tomei m.fl.
Instruktør: Jon Watts
Manuskript: Chris McKenna, Erik Sommers
Længde: 129 min

Er der liv i Marvels superhelteshow efter Avengers: Endgame? Da den kom i maj føltes det som kulminationen på mere end et årtis opbygning. Men hvad så nu? Lige gyldigt hvilken superhelt Marvel havde valgt til at følge op på Endgame, så virker det næsten som en umulig opgave.

Det er blevet den unge Spiderman, der tager teten og fører den kæmpestore filmfranchise videre. Det er næsten poetisk, at det er teenage-superhelt, der står med den opgave. Næsten som om Marvel vil understrege, at det er den nye generation, der skal på banen nu.

I Spiderman: Far from Home er verden stadig er ved at komme sig efter begivenhederne i Endgame. Det gælder også den High School i New York, hvor Peter Parker og hans venner går. Det er en forandret verden, men Spiderman: Far from Home kommer alligevel igennem en forklaring med så tilpas meget humor at jeg klukkede allerede i løbet af de første minutter.

Livet går videre og mens Peter sørger over sin mentor og modsætter sig det store ansvar der bliver lagt på hans skuldre, så er han også bare en helt almindelig teenagedreng, der glæder sig til sin studietur i Europa.

Ikke et ondt ord om Tobey Maguire og Andrew Garfield, men Tom Holland er, i mine øjne, den bedste Spiderman til dato, hvis man ser bort fra de animerede versioner. Jeg siger ikke nødvendigvis de er bedre, men jeg kender desværre ikke nok til dem. Tom Holland har en tilpas mængde blåøjet charme til rent faktisk at gøre Peter Parker troværdig som kærlighedsramt high school-elev. Samtidig kan man tydelig se Tom Hollands baggrund som danser, når Spiderman springer adræt rundt på bygninger, monstre og alt derimellem.

Jake Gyllenhaal spiller den mystiske Mysterio, der kommer med virkelig dårlige nyheder om jordens fremtid. Kan han muligvis være den mentor, som Spiderman desperat søger?

Kort sagt, så er Far from Home lige præcis det lette indslag, som Marvel havde brug for efter Endgame. Den er unægtelig sjov og charmerende, men har alligevel en følelsesmæssig dybde. Man føler vægten på hans skuldre, når han bøvler med tabet af en elsket mentor/faderfigur og griner samtidig medfølende, når han kæmper med en akavet ungdomsforelskelse.

P.S. Som ved langt de fleste andre Marvel-film, så er det et godt råd først at forlade biografsalen, når rulleteksterne er helt færdige og lyset tændes.